Proiectul de lege referitor la modificarea legii ariilor protejate (OUG 57/2007) va restrange masiv si abuziv practicarea turismului si a sporturilor montane.

  In aceste zile la Parlament se pregateste un proiect de lege care modifica regimul legal al ariilor protejate, afectand mare parte din masivele montane din Carpati. Daca va fi aprobat in forma lui actuala, se vor institui restrictii si interdictii extrem de dure si nejustificate pentru toate formele de turism activ nemotorizat si sport montan, adica drumetie, speologie, alpinism, escalada, mountain-bike, schi de tura, free-ride, parapanta, deltaplan, rafting, canyoning.

  E vorba, printre altele, de:
  – interdictia totala de a parasi traseele turistice marcate (desi in multe masive montane nici nu sunt aproape deloc trasee marcate, sau sunt doar cateva), indiferent de mijlocul de deplasare: pe jos, pe schiuri, pe bicicleta, pe cal
  – interdictia totala de campare in afara camping-urilor special amenajate (desi in majoritatea masivelor montane nu exista deloc campinguri amenajate, si chiar unde exista sunt foarte putine si prin amplasare nu acopera nevoile turismului montan)

  Daca nu esti de acord cu acest proiect de lege, daca nu vrei sa stai departe de Maria Sa Muntele, semneaza aceasta petitie.
  Nu esti singurul, in prima zi s-au adunat 1000 de semnaturi.
  http://www.alternativetm.ro/47/624/nu-vrem-garduri-pe-munte

  One Comment

  1. groaznic:( nu ne mai putem retrage in munti:))) poate ca e o forma de monitorizare si preintampinare a exodului… 🙂
   am ajuns aici intamplator, cautand poze cu cascada cailor… ti-am frunzarit blogul in diagonala… am ras, am plans, m-am incrancenat, indignat… am aprobat… posezi finetea spiritului, dar banuiesc ca nu ai nevoie de confirmarea valorii de sine..
   vroiam sa te intreb de fapt, daca iti pot imprumuta vreo poza de la cascada… si multumim ca impartasesti cu noi, de la ganduri simple la sfasieri metafizice 🙂 de “jurnal intim public” :), defrisandu-ne din ignoranta cea de toate zilele

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *