De când am primit de la firmă un pedometru FitBit Zip, am devenit prieteni nedespărțiți. Spre deosebire de alte pedometre, acesta se sincronizează prin bluetooth cu contul meu de FitBit și pot vedea online pașii parcurși în fiecare zi.
Recordurile se răsplătesc prin insigne virtuale. Provocările de la prieteni se primesc tot prin intermediul platformei. Concursul lansat la birou și clasamentul în grupul de colegi mă fac să merg mai mult pe jos, să cobor din autobuz cu o stație mai repede, să străbat potecile din pădure mai des. E un fel de joc online care te scoate afară din casă.
Micuțul gadget se resetează la miezul nopții și trece automat la zero pași. Dacă nu îl sincronizezi într-o zi, nu-i nimic, el memorează fiecare zi în care l-ai folosit. L-am testat în concediu, ține minte pașii cu cel puțin două săptămâni în urmă.
Într-o zi de lucru în care merg doar la serviciu și acasă parcurg 5000 de pași. Dacă joc ping-pong mai adaug 1500 de pași. Dacă merg la cumpărături, încă 2000. Dacă alerg în parc, încă 7000. Cel mai mult am mers pe jos într-o zi de concediu, peste 30.000 de pași într-o zi, adică 22km. Am purtat micul aparat și la costum, mascat cu grijă în buzunar. Cu el mă verific dacă am făcut destulă mișcare într-o zi. L-am dus la schi, pe bicicletă, la munte, în străinătate, i-am schimbat deja de două ori bateria.
Nu eram mulțumit de felul în care se afișează online numărul de pași pe mai multe perioade de timp. De aceea, în cadrul celor două zile de FedEx-Day (inițiativă în care fiecare angajat Lateral lucrează orice vrea, cu condiția să “livreze” la finalul zilei un proiect funcțional) m-am ocupat de FitBit. Am creat o aplicație cu care poți vedea împreună numărul de pași de ieri, din ultima săptămână, ultima lună, ultimul an și numărul total de la crearea contului de FitBit.
La data publicării acestui articol, în ultimele 11 luni aveam parcurși peste 3 milioane de pași care înseamnă peste 2200 de km. Așa arată sumarul pașilor și al distanțelor din aplicația FitBit Widget.
Recunosc, am încercat și să-l fentez, dar în scop experimental. În film se vede care metodă de “mers fals” a avut efect și care nu. Mai este o metodă pe care nu o divulg, dar are legătură cu schimbarea bateriei. Dar cel mai tare l-am păcălit fără să vreau, când am “mers” 17.000 de pași stând pe bancheta din spate a unui microbuz țopăitor pe drum spre Budapesta. Evident, am avut argumentul decisiv ca să fac reclamație la firma de transport.
http://www.youtube.com/watch?v=mTr3u6sBwT8
P.S. Dacă iubita ta are FitBit și are mai mulți pași decât de obicei, știi sigur că nu s-a dus direct acasă. Dacă o întrebi pe unde a umblat și ea îți spune sictirită “hai… fă pași”, o face în scop constructiv, ca să preiei tu conducerea în clasamentul FitBit.
Ultima parte e tare de tot… Asa ca: “hai… fa pași”
Interesant, si eu cu Ioana am primit cate un FitBit (One) pt ca am tot participat intens la ceva program de recompense legat de asigurarea medicala pe care o avem.
Ioana il foloseste pe al ei mai des, eu sunt mai lenes si il folosesc doar cand stiu ca o sa umblu / alerg mai mult. Sunt interesante si pt a monitoriza somnul (nu stiu daca al tau are aceasta functie).
Se pare insa ca mai toate modelele lor au o problema serioasa cand esti in masina sau orice altceva care se zgaltaie 🙂
Georrge, ce mă bucur să aud de voi!
Al meu nu are faza cu somnul, dar în mașină nu face niciun pas în plus, e cinstit. Pe bune, doar microbuzul vieții ne-a zgâlțâit ca pe cartofi și ăla micu’ a simțit.
Vezi… poate că firma de asigurări îți zice că nu faci destulă mișcare și îți mărește prima 🙂
Hahaha, nu ne creste asigurarea, numa nu mai primim multe cadouri de la ei :).
Practic asigurarea are un pret fix, daca facem un set de chestii primim o reducere, daca facem si setul 2 primim gift carduri la amazon, iar pt ca am facut si setul 3 am primit cate un fitbit 🙂