acțiunea Dăruim 2011

  social

  Dragi prieteni, susţinători ai “Dăruim”!

  Începem, de data aceasta mai devreme, ediţia 2011 a Acţiunii “Dăruim”. Mai devreme pentru că ediţiile anterioare ne-au învăţat că e bine să avem suficient timp la dispoziţie pentru a colecta sumele dar mai ales pentru a alcătui listele cu copiii care vor beneficia de pachete. Daţi-ne voie să vă reamintim – considerăm că e bine să o facem în fiecare an – scopul acestei acţiuni.

  Dăruim nu şi-a propus să mute munţii, să execute gesturi măreţe, cu tracţiune din partea Crăciunului. Am rămas, chiar şi acum, iată, la a şasea iarnă, la o acţiune care se bazează doar pe încrederea reciprocă, prietenească, la o rază de acţiune restrânsă. La acţiuni punctuale, la selecţia atentă a destinatarilor (cu riscul reproşurilor pe care unele cadre didactice ni le fac). La munca pe bază de voluntariat. Faptul că am rămas la aceste proporţii ne limitează, e adevărat, puterea de a face bine, dar ne-a permis să rămânem cu picioarele pe pământ şi să construim un eveniment durabil.

  Dăruim şi-a propus să ajute punctual, cu pachete de Crăciun, copiii nevoiaşi, izolaţi în mediul rural din Mureş şi, graţie lui Mihai, şi în Cluj (şi avem şi aici o excepţie în mediul urban, copiii de la Şcoala 7 din Tg. Mureş, o clasă specială cu copii cu dificultăţi). Copii pentru care mersul la grădiniţă/şcoală e o şansă (probabil că ei nici măcar nu conştientizează asta) de a se educa şi a primi lumină. Fapt care trebuie încurajat. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, majoritatea lor nu va avea de Crăciun nimic sub brad (nici măcar bradul, de fapt), iar noi vrem să completăm această lipsă.

  Învăţăm la fiecare ediţie. Am învăţat cum să facem pachete mai bune, cum să le alcătuim în aşa fel încât să ajungă la cât mai mulţi copii. Am învăţat să desluşim în comunicarea cu unele cadre didactice semne care ne anunţau că pachetele nu ar fi ajuns la copiii care aveau reală nevoie de ele, şi acolo am evitat să mai mergem. Am tăiat de pe listă destinaţii şi am adăugat altele noi. Am întâlnit oameni cu foarte mult bun simţ şi modeşti – doamna Steluţa, de la Valea Izvoarelor, ne-a telefonat anul trecut să ne spună că grupa ei va primi pachete de altundeva şi că mai bine să ducem la alţii, lucru rar întâlnit.

  Nu uitaţi, important este să contribuiţi cu cât puteţi: acel cât de puţin se va transforma prin energia Dăruim într-un pachet care va ajunge la un copil! Echipa Dăruim vă stă acum la dispoziţie pentru donaţii, iar blogul (daruim.blogspot.com) şi pagina de Facebook Dăruim vă vor informa constant despre desfăşurarea acţiunii.

  Termenul de încheiere al etapei de colectare de fonduri va fi 15 decembrie, dar vă rugăm să ne contactaţi din timp pentru a ne permite să planificăm eficient bugetul.

  Cu drag,
  Dăruim

  Adi, Angela, Emma, Mircea, Larisa, Anca, Mihai, Daniel

  Dacă ți-e mai ușor să contribui la Dăruim 2011 prin intermediul meu, mă poți contacta la:

  t: 0745.58.77.18
  t: 0740.33.30.30
  e: mihai.savu@gmail.com
  RO18 INGB 0000999900469582, ING Bank

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *