Îmbrăcat elegant, cu cămașă și pulover en coeur, mereu îngrijit, cu mâinile impecabil de curate de fiecare dată, cu mănuși, Darian stă la colțul străzii și te îmbie să calci strâmb. Este calm, zâmbitor, vorbește respectuos și te lasă să-ți alegi marfa, după care îți dă bon de casă. Chiar ai de unde alege: una dulce foc, una mai grasă, alta mai zemoasă, una mai brunetă, alta fierbinte și alta crocantă numai bună să muști din ea. Chiar dacă face un business din asta, Darian pune suflet în relația cu marfa lui și reușește să te păstreze client fidel. L-am descoperit într-o seară când mă plimbam prin Parcul Central și tare aveam nevoie de una din preferatele lui.

  A fost cea mai bună clătită pe care am mâncat-o vreodată: era subțire, uscată (nu te ungi pe degete cu ulei), fierbinte, imensă, împăturită măiestrit, împachetată într-o pungă de hârtie decorată cu căluțul Yep-Fun dar, mai ales, era plină cu Nutella. Nu exagerez: Nutella adevărată, pusă din belșug în clătită. Nu Finetti, nu altă pastă de alune, ci Nutella! Am ales din meniu tocmai “Not another nutella crepe!” și bine am făcut. Meniul este mult mai variat, clătitele pot conține dulceață, miere, iaurt, muesli, alune sau nuci. Ulterior am încercat “Sweet Bomb”, o clătită unsă cu unt de arahide și cu Nutella, este o capodoperă. Cele mai bune clătite din Cluj!

  Ca orice dulce, merge bine cu o băutură. Darian folosește cafea premium, achiziționată de la Bottega Italiana. Caffè latte-ul de la el este extraordinar de aromat. Sau, dacă nu vreau cafea, Darian îmi face un fresh din fructe și legume la alegere, folosind un aparat Hurom care obține sucul prin presare, nu prin centrifugare. Astfel rezultă un fresh fără spumă, stors din ce vrei tu: portocale, mere, mango, păstârnac, grapefruit, ghimbir, morcov și alte bunătăți.

  Când îmi e foame primesc un sandviș cu brânză brie și cu prosciutto crudo adevărat, preparat într-o baghetă crocantă sau în clătită. Produsele lui sunt impecabile iar Darian este un om extraordinar. Pot bea și o apă plată cu mare plăcere în compania lui.

  et_dieu_crea_le_nutella_by_tokage_hideto 2014-10-28_16-58-15_35 2014-10-28_17-25-22_462 IMG_7254 IMG_7255

  One Comment

  1. “Darian stă la colțul străzii și te îmbie să calci strâmb.”
   “te lasă să-ți alegi marfa, după care îți dă bon de casă”
   “una dulce foc, una mai grasă, alta mai zemoasă, una mai brunetă, alta fierbinte și alta crocantă numai bună să muști din ea”
   + poza

   Am ras pe cinste, nu gluma!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *