“Cea mai grea partie din tara”, “Nu m-am dat pe alta mai grea”, “Poti sa cazi de pe stanci”, “Te ratacesti”… Cam asta am auzit despre Carp de la cunoscuti sau de pe internet. Nici track de GPS n-am gasit, ca sa nu ma ratacesc pe ceata. Asa ca am pornit cu emotii spre Sinaia, dupa noaptea de vineri spre sambata in care am dormit trei ore. Sus la Cota 2000 era ceata deasa si niciunul din noi nu mai fusese pe Carp.

  Acolo sus ne-am intalnit cu trei amici care cunosteau partia cu ochii inchisi si care se distrau sarind cam cinci metri cu schiurile de pe niste stanci. Am pornit impreuna la vale si partia m-a cucerit din prima. M-a cucerit, adica m-a doborat pe ultimii metri de drum, inainte de a ne da schiurile jos. Am sarit peste buza drumului si am cazut cu trei metri mai jos, oprindu-ma cu urechea si ceafa intr-un trunchi rasturnat, plin de cioturi. Imi trebuie casca! Ulterior si colegii mei s-au oprit intr-un gard de sarma, intr-un sant, si-au scapat telefonul in vale, au zburat de pe schiuri. Un mic tribut platit si o atentionare primita din partea partiei.

  Dar dupa acestea magia Carpului ne-a prins pe toti si cautam diverse variante de coborare mai lungi sau mai dificile. Intr-adevar isi merita renumele. Intreg versantul te cheama sa-l descoperi.

  Later edit: Rezultatul radiografiei la nivelul coloanei cervicale zice ca nu se pun in evidenta modificari osoase traumatice, deci am scapat cu bine. Totul s-ar fi putut termina mult mai grav.

  Am inregistrat cu GPS-ul varianta “clasica” de coborare, care se poate vedea aici:

  Total distance: 2553 m
  Max elevation: 2043 m
  Min elevation: 1431 m
  Total climbing: 6 m
  Total descent: -615 m
  Total time: 00:20:50

  3 Comments

  1. singura mea experienta pe carp a fost acum 2 ani, auzisem multe si imi doream sa cobor pe ea. din pacate nu am vazut mare lucru deoarece era o ceata de nu vedeai mai nimica. din fericire ioana stia unpic partia si ne-am lipit si de vreo alti 5-6 doritori de carp. experienta a fost extraordinara insa,… singurul loc unde am mai simtit ceva apropiat a fost in parang (dar cu zapada pana jos :P)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *