viața ta

Te-ai întrebat când ești liber cu adevărat? Când nu-ți dorești nimic pentru tine, pentru că nu ai ce pierde. Iar când nu mai ai ce pierde, ești liber.

Așa spunea și Nicolae Steinhardt în “Jurnalul fericirii”: una din soluțiile practice pentru a ieși dintr-un univers concentraționar este să intri acolo cu gândul că nu mai ieși viu. Că nu mai ai nimic de pierdut. Că totul din lumea de afară a dispărut.

Din acel moment poți înfrunta ororile, pentru că nu mai ai speranță. A fi fără speranță înseamnă a te bucura pentru fiecare clipă trăită, fără a lupta pentru planuri pentru viitor. Zbuciumul pentru atingerea unor idealuri face să treci peste bucuria clipei de acum. Ori viața este făcută din clipe și fiecare trebuie savurată.

Trebuie să ai o boală cumplită ca să te bucuri de clipa de acum? Trăiește-o, ea nu se va mai întoarce. Nu închide ochii, e viața ta! Nu ai acest drept. Trăiește-o ca și cum ar fi ultima zi din viața ta, ca și cum ai fi singur. Trezește-te și începe dimineața prin a fi tu însuți. Viața TA trebuie trăită pentru TINE.

Steve Jobs, pe care istoria sigur îl va consemna ca vizionar, sfătuia:
“Timpul vostru e limitat, asa ca nu va pierdeti vremea traind viata altcuiva. Nu va inglobati in dogme, traind cu rezultatul gandirii altor oameni. Nu lasati zgomotul opiniilor altora sa va ascunda vocea voastra interioara. Si cel mai important, trebuie sa aveti curajul sa va urmati inima si intuitia. Ele stiu deja ce va doriti cu adevarat sa deveniti. Toate celelalte lucruri sunt secundare.”

“Viata este ceea ce ți se întâmplă în timp ce îți faci alte planuri.” [John Lennon]

One response to “viața ta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *