ansamblul de la Tauseni

Share Button

Drumul dintre Cluj si Sic trece pe langa satul Tauseni. Nu cu mult inainte de sat se vede un indicator spre Ansamblul Monumental de la Tauseni, perpendicular pe drumul de masina. Ciudat, pe directia respectiva sunt numai dealuri, fara alt drum sau poteca. Nu ai cum sa stii ca pana si semnul este accesibil celor initiati. Dupa ce se termina casele din Tauseni, pe partea stanga apare un deal impodobit cu structuri metalice nemaivazute, cu doua poteci care urca simetric pana la ele. Este dealul pe care artistul plastic Alexandru Chira, ajutat de fratele lui, a creat ansamblul monumental.

Structurile expuse nu se pot povesti, doar privi. Si daca, privindu-le, simti ca sufletul iti rezoneaza cu universul, atunci inseamna ca devii si tu rezervor pentru ploaie si curcubeu.

dsc06057-invocarea-curcubeului.jpg
dsc06072-clopotele-mute.jpg
dsc06071-clopotele-negre.jpg
dsc06067-arcada-lunii.jpg
dsc05745-tauseni.jpg
dsc05768-oua-ruginite.jpg

4 responses to “ansamblul de la Tauseni”

 1. Diana says:

  intr-adevar e un loc de vizitat…intamplator am gasit pagina de blob…imi place descrierea locului….este locul in care am crescut eu…bunicul meu fiind freatele artistului…vazand imaginile si citind descrierea…m-a facut sa visez cu ochii deschisi la momentele in care ajungeau piesele una cate una pe deal…si cum muncitorii le aranjau cu atentie…a fost de vis..

  multumesc ca mi-ati adus aminte de zilele acelea….

 2. Gelu S. says:

  interesanta aceasta serie, prima si cea de a treia imagine imi plac cel mai mult ­čÖé

 3. liviu says:

  eu am bunici si tatal di sat,nu am locuit niciodata acolo.Doar cind mergeam la bunici asa ca atunci cind o sa am proxima ocazie am sa ma duc pe acolo

 4. Dorina says:

  Si eu mi-am petrcut vacantele de vara la Tauseni si revin in fiecare an macar pentru o vizita de cateva ore.Locul are un magnetism aparte,o oaza de liniste si pace in zbuciumul acestei lumi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *