apa si stuf la Sacalaia si Sic

Invitatia lui Radu a fost irezistibila: rezervatie naturala, Lacul Stiucii, stuf, pasaret, corcodei, baie in lac, barca, pescari, cort plutitor, birt peste drum, amintiri, rasarit de soare, saratura de la Sic. Asa ca m-am dus…

Prima imagine de pe lac a fost un debarcader abandonat, unde un paianjen batran isi tesuse panza pentru milioanele de tantari care ieseau inainte de apusul soarelui.

DSC01806.jpg

Apoi am urcat pe deal, deranjand de sub frunze multe insecte cu trompa, insetate de sange tanar. Am contemplat apusul intre o palma pe ceafa si una pe picior pe care ni le aplicam reciproc, sa reducem numarul intepaturilor.

DSC01818.jpg

Dupa ce a trecut valul naprasnic de tantari, Radu a stat cuminte si relaxat toata seara, “ca la fotograf”.
DSC01835.jpg

Peste noapte broastele de pe lac au dat un regal acustic incat abia am inchis ochii, iar ceasurile ne-au trezit la 5:30 dimineata, sa profitam de lumina rasaritului. Cand am ajuns in foisorul pentru observat pasari a pornit ploaia, cerul era acoperit, asa ca am facut poze la ce urma sa fie micul dejun.
DSC01867.jpg
Am avut totusi parte si de putina lumina si ceata, cat sa nu ne para rau ca am venit de la corturi pana in foisor.

DSC01852.jpg

DSC01853.jpg

DSC01881.jpg

Radu a stat din nou cuminte, “ca la fotograf”.
DSC01877.jpg

DSC01878.jpg

Am prins in sfarsit si corcodeii.
DSC01885.jpg

Apoi am plecat catre Sic.

DSC01903.jpg

La Sic am avut placerea sa vedem casele albastre ale sicanilor, costumele populare purtate cu mandrie la biserica, pe nenea Ion Petean, unul din putinii romani din sat intre multi “tatari”.

Dar mai ales ne-a incantat rezervatia naturala de stufarisuri. O intindere de stuf cat vezi cu ochii din care rasareau cateva foisoare pentru observat pasarile. Un podet de lemn pornea timid sa ne conduca in interior, dar apoi am vazut ca traverseaza lanul de stuf si uneste toate foisoarele. Pe partea cealalta o fantana cu cumpana, o masina si o bariera amplasata in mijlocul campului erau singurele semne care ne incredintau ca nu suntem pe alta planeta.
DSC01914.jpg

DSC01922.jpg

DSC01941.jpg

DSC01932.jpg

DSC01938.jpg

DSC01939.jpg

DSC01954.jpg

Podetul de lemn reuseste desecretizarea stufului. Am avut privilegiul de a pasi prin miezul stufului, pe unde nici omul si nici barca nu pot patrunde. Este o senzatie stranie de plutire, de zbor razant de barza.

DSC01918.jpg

4 responses to “apa si stuf la Sacalaia si Sic”

 1. Marius says:

  Extraordinare poze. Mersi.

 2. alinn says:

  frumoase imagini, frumos loc. felicitari!

 3. Dan Ionescu says:

  Excelente poze !

  Daca doriti puteti vizita una din cele mai interesante zone umede din Transilvania, Cimplexul Piscicol Dumbravita, Brasov, cunoscuta ca “Delta Brasovului”. Este arie protejata nationala si internationala (Zona Umeda de Importanta Internationala)

  Este o zona excelenta pentru poze cu peisaje si pasari de apa.

  Pentru detalii, va rog contactati-ma
  Cu stima,
  lector dr. ing. Dan Ionescu
  Custode al rezervatiei Dumbravita
  0722 790881

 4. […] mai fi rezervatia de stuf de la Sic (cica e super misto si acolo) si altele … dar le vom lua pe rand, si le vom vizita […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.